fbpx

Keramiek

Lion Stone is de grootste producent van keukenbladen in de Benelux. Dagelijks worden er in eigen fabriek vele soorten bladen geproduceerd waaronder keramische keukenbladen. Op het gebied van keramiek heeft Lion Stone de keuze gemaakt voor het natuurlijke materiaal Keramitec-XL. 

Keramitec-XL / Lapitec is een keramisch materiaal wat volledig is samengesteld uit natuurlijke materialen. Dit betekent dat het materiaal volledig recyclebaar is.  De producten van Keramitec-XL / Lapitec worden niet voor niets middels de meest schone processen en de beste technologie vervaardigd, waarna de afvalstoffen keurige geïdentificeerd en gescheiden worden. Wanneer u kiest voor een keukenblad van dit merk helpt u de natuur dus ook een beetje.

Wat is Keramiek?

Keramiek is de verzamelnaam voor alle voorwerpen die van gebakken klei zijn gemaakt. Het begrip keramiek is afkomstig van het Griekse woord ‘Keramos’, dat staat voor leem, pottenbakkersklei ofwel ‘werk gemaakt van aarde’. Klei wordt nadat het bewerkt, gevormd en gedroogd is, gebakken tot een steenachtig materiaal: keramiek.

Onderscheidend

Keramische producten zijn uniek door de esthetische kwaliteiten en het zeer duurzame karakter. De bestandheid tegen zware weeromstandigheden en chemische en mechanische belastingen is groot. Bovendien zijn de producten kleurvast, vrij van schadelijke stoffen en weinig milieubelastend door de lange levensduur zonder onderhoud. 

Bent u geinteresseerd in onze keramische werkbladen van Keramitec-XL / Lapitec en benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag!

 

Keramiek

De voordelen op een rijtje:

• Hittebestendig tot ongeveer 250 graden celsius

• Direct met een mes op het blad snijden zonder dat uw werkblad beschadigd

• Zuurbestendigheid, waardoor uw werkblad goed bestand is tegen de zuren die in voeding zitten

• Keramische keukenbladen kunt u gewoon schoonmaken met uw normale schoonmaakmiddelen.

• Duurzaam en volledig recyclebaart

 

 

Girogo Cemento
Bianco Polare
Bianco Crema
Grigio Piombo
Ebano
Previous
Next