De composiet keukenbladen van Lion Stone behoren tot de meest populaire keukenbladen uit het complete assortiment. Dit komt omdat ze én tegen een stootje kunnen én een prachtige uitstraling hebben. Lion Stone is dan ook dealer van het merk CaesarStone wat bekend staat om een exclusieve uitstraling en vele andere unieke eigenschappen. 

Composiet is een samengesteld product wat wel natuursteen bevat, maar op een technische manier vervaardigd wordt. Hierdoor zijn deze keukenbladen oersterk, bovendien erg dicht, wat hygiënisch is omdat ze hierdoor niet zomaar water of vocht doorlaten. Doordat de hardheid van de aanrechtbladen vergeleken kan worden met natuursteen zijn ze ook nog eens slijtvast. Bij Lion Stone kunnen we u perfect adviseren over het meest geschikte keukenblad binnen uw persoonlijke situatie. Maak eens een vrijblijvende afspraak en ervaar zelf de vele mogelijkheden van deze keukenbladen.

Oorsprong en verwerking van composiet

Composietsteen bestaat doorgaans voor ca. 95% uit kwartsiet. Kwarts is gekristalliseerd siliciumdioxide (SiO2), gewoonlijk wit of transparant, hoewel het andere kleuren kan hebben als het in aanwezigheid van onzuiverheden wordt gevormd. Het wordt verkregen in zuivere staat of het is aanwezig in andere componenten. Vanwege de hoge hardheid en de zuurbestendigheid wordt kwarts gebruikt voor de vervaardiging van de meest uiteenlopende producten die precisie en hoge prestaties vereisen. Aan de kwarts worden vervolgens kleurpigmenten en granietkorrels toegevoegd.

Deze samenstelling wordt in grote silo’s gedeponeerd en met zogenoemde omgekeerde stofzuigers door elkaar geblazen. Hierna loopt dit samen met 5% polyesterhars in een mal. Vervolgens wordt dit geheel onder hoge druk en temperatuur tot plaatmateriaal gevormd.

Na dit proces wordt de ruwe plaat op dikte gekalibreerd zodat deze over de totale plaat exact even dik is. Daarna worden deze platen geslepen en gepolijst, gezoet of gebrand (ook wel antiqued, antiek, leatherlook, ‘gebrand’ genoemd) , waardoor ze een meer of minder glanzende of antiekachtige uitstraling krijgen totdat ze het gewenste oppervlak hebben.

Composiet Lion Stone