fbpx

Over Lion Stone

Vanuit de ambitie ,,iedere klant de meest maximale service en inspanning bieden bij de juiste keuze uit het beste assortiment natuursteen’’ is Lion Stone uit Tilburg uitgegroeid tot een marktleider in de Benelux. Met persoonlijk advies, maatwerk en een ruime keuze werkt een klein en professioneel team van specialiseren dagelijks aan uiteenlopende, kleine en grote, projecten, zowel voor bedrijven als particulieren, in binnen -en buitenland. Een badkamer laten betegelen met marmer? Graniet op maat rond een zwembad?

Bij Lion Stone zagen, frezen en snijden we natuursteen en composiet perfect op maat met de modernste technieken. Ook montage op locatie regelen ze voor je, of je nu een zakelijke of particuliere klant bent.

Menig Tilburger kent dit bedrijf wel, van het pand op bedrijventerrein Loven of de vrachtwagens met rode leeuw erop die af en aan rijden.

En heel veel Tilburgers hebben een aanrechtblad van Lion Stone, want vanwege die activiteit is het bedrijf verreweg het bekendst. Lion Stone is al decennialang dé specialist in het vervaardigen van keukenbladen met natuursteen, graniet en composiet. Sterker nog: de wekelijkse productie van aanrechtbladen in de eigen fabriek maakt Lion Stone tot één van de grootste producenten van natuursteen in de Benelux. Een betrouwbare en gerenommeerde partner die jarenlange vakkennis -en ervaring flexibel en creatief inzet voor de ontwikkeling en realisatie van de meest denkbare natuursteen toepassingen zoals vloeren, wanden, badkamers of trappen.

In de fabriek aan de Centaurusweg is het de hele dag door een drukte van jewelste. Ruim 400 keukenbladen verlaten hier per week de werkplaats. Ze zijn op maat gezaagd, er zijn uitsparingen gefreesd voor wasbakken en kookplaten en ze zijn voorzien van perfect verstek gezaagde en onzichtbaar verlijmde randen. Het ene blad is gepolijst, het ander juist mat, of het nu composiet of natuursteen is. Het grootste deel van die keukenbladen gaat naar bedrijven in de keukenbranche. Operationeel directeur Frank van Vugt vertelt: “Maar de mensen die een (grotendeels) nieuwe keuken kopen, komen zelf in onze showroom het materiaal bezichtigen.” 

“Een half jaar geleden is onze nieuwe showroom opgeleverd”, vertelt algemeen directeur Lion van Loon. “Nu kunnen we onze klanten nog beter laten zien wat we in huis hebben.”

En dat is nogal wat. Tegen een lange wand staan tientallen vierkante proefstukken van onder andere marmer, graniet en composiet in uiteenlopende kleuren. “Composiet bestaat uit kwarts en hars dus hiervan kunnen we altijd dezelfde kleur leveren als de proeftegel”, legt Lion uit. “Bij natuursteen
nodigen wij de klant uit om het plaatmateriaal welke voor de productie is geselecteerd te komen bezichtigen. De variatie in kleur en tekening is de charme van dit materiaal.” Lion Stone heeft altijd een grote voorraad. “We hebben altijd 8000 platen op voorraad zodat we snel kunnen leveren”, bevestigt Frank. “De particuliere en zakelijke opdrachtgever vindt dus altijd wat hij zoekt, of het nu grijs, bruin, zwart, een roodtint, met een glansje erin of gemêleerd is.” Lion Stone verwerkt evenveel natuursteen als composiet. Lion: “Zwart is onverminderd populair in keukens. En we leveren veel marmer, maar ook composiet met een marmerlook.” Marmer heeft een warme en chique uitstraling die veel mensen aanspreekt. Elke steensoort heeft zijn eigen eigenschappen, tijdens een bezoek aan de showroom informeren ze je er uitgebreid over. Als je de showroom wilt bezoeken en informatie wilt inwinnen, kun je het beste een afspraak maken. Dat kan tijdens kantooruren van maandag tot en met vrijdag.

Werken bij Lion Stone!